Nieuws

SAEY staalhandel gaat voor KLIMAAT ACTIE

By 15 februari 2019 maart 26th, 2020 No Comments

Het woord ‘klimaat’ is in onze huidige maatschappij niet meer weg te denken, maar nog ver voordat Anuna De Wever en Greta Thunberg met hun klimaatmarsen in de media kwamen, was SAEY al bezig met hun streven naar CO2-neutraliteit.

SAEY, de staaldistributeur die reeds 113 jaar zijn basis heeft in Kortrijk, nam meerdere jaren terug zijn energieverbruik onder de loep. Dit resulteerde in het nemen van een resem maatregelen om hun energieverbruik te reduceren (zuiniger wagenpark, LED verlichting, …) en de energiemix te vergroenen (zonnepanelen, aankoop elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, …). Sinds 2017 is SAEY volledig CO2-neutraal gecertificeerd (scope 1 en 2) door CO2logic.

One drop one tree

De niet terugdringbare uitstoot compenseert SAEY vrijwillig door diverse klimaatacties. Zo engageert SAEY zich sinds 2015 in Oeganda en Ghana waar efficiënte kooktoestellen, die minder brandhout vergen, ter beschikking gesteld worden voor de lokale bevolking. Hiermee wordt ontbossing tegengegaan.

Ondertussen is SAEY een stap verder gegaan met de actie ‘one drop one tree’ om voor elke levering die SAEY aan zijn klanten doet één boom te planten in Madagaskar. In samenwerking met de NGO Graine de Vie, zijn er reeds 40.000 bomen geplant. SAEY wil zo het natuurreservaat van Ankarana beschermen. Dit project zorgt tevens voor voeding en inkomsten aan de plaatselijke bevolking.

Voor het volledige project, kan u een kijkje nemen op hun vernieuwde website (https://www.saeysteel.com/nl/duurzaam-ondernemen) .

SAEY hoopt hiermee ook andere bedrijven te motiveren en gaat op zoek naar partners die hierbij willen helpen. JOIN SAEY and TAKE CLIMATE ACTION NOW!