Nieuws

Groepsaankoop AED toestellen

By 16 februari 2019 maart 26th, 2020 No Comments

Intercommunale Leiedal, in samenwerking met Logo Leieland, organiseert een groepsaankoop voor AED-toestellen.
Voor meer info over het nut van het plaatsen van een AED-toestel, verwijzen we jullie graag verder naar de documenten die terug te vinden zijn onder de inschrijflink.

Wanneer is het nu nuttig om een AED-toestel te plaatsen?

  • Hou rekening met reeds aanwezige AED-toestellen in de buurt. De American Heart Association beveelt aan om een AED te plaatsen binnen een afstand van 6 minuten. Aangezien er ongeveer een minuut tijd zit tussen het aanbrengen van de AED en de eerste schok, blijven er 5 minuten over om de AED tot bij het slachtoffer te krijgen. In het ideale geval is een AED beschikbaar op een afstand van minder dan 3 minuten.

  • Hou rekening met de aanrijtijd voor externe hulpdiensten.

  • Hou er rekening mee dat er een verschil is tussen een binnen- en buitentoestel. Voor een buitentoestel is er nood aan een speciale kast die verwarmd en waterdicht is en nood heeft aan 220V.

  • Voor bedrijven zijn er extra factoren die in acht kunnen worden genomen:

  • Hou rekening met de aanwezigheid van risico’s op hartproblemen in bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan grote fysieke inspanningen of risico op elektrocutie.

  • Hou rekening met het dagelijks aantal aanwezigen op de site en hun leeftijd. De richtlijn hier is een minimum van 250 personen boven de 50 jaar, die meer dan 16 uur per dag aanwezig zijn.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar parkmanager@kortrijk-noord.be en wij geven jullie gegevens door aan Leiedal.